Kokopelli

Gepubliceerd op 6 december 2018 om 12:24

Kokopelli - Verenigde Staten
Deze afbeelding stamt uit de Amerikaanse - Indiaanse cultuur. Het is een afbeelding van de Indiaanse god Kokopelli. Hij is het symbool van de vruchtbaarheid, plezier, goed geluk en gezondheid. Op z’n rug draagt hij een zak met zaden en speelt al dansend op zijn fluit. De eerste tekeningen die van hem zijn gevonden zijn meer dan 3000 jaar oud. Kokopelli komt bijna over de hele westkant van Noord – en Zuid - Amerika voor. Bij stammen in Canada tot in Peru.

Het vaakst zul je hem terugvinden bij de indianen in het zuidwesten van Noord - Amerika. Kokopelli reisde van dorp naar dorp. De winter veranderde in de lente; hij liet sneeuw smeltenen liet het regenen voor een succesvolle oogst. Zijn fluitspelen symboliseerde de overgang van winter naar lente. Men zegt dat Kokopelli’s fluit gehoord kan worden in de warme lentewind. Ook werd Kokopelli gezien als de bron van conceptie. In de legende gaan mensen s'nachts dansen en zingen als zij Kokopelli op zijn fluit hoorde spelen. De volgende morgen waren alle vruchtbare vrouwen zwanger. In alle verhalen van de verschillende stammen wordt Kokopelli gezien als de bron van muziek en dans. Hij brengt vreugde in zijn omgeving.
Bij het Sjamanisme wordt hij geroepen in sommige trance reizen hij gaat met je samen naar je onderbewustzijn/ onderwereld. Hij is daar de poortwachter van.
Ik zelf heb heel wat intense ervaringen gehad met de kleine fluitspeler.
Bij het dragen van de kokopelli gebeurd er heel wat in je leven. Mensen die gesloten zijn openen zich meer en zelf moet ik oppassen om niet te brutaal te worden als ik de ketting van Kokopelli draag. Ik kan hem niet uren achter elkaar dragen dan gaat het mis met mij. Een man die erg introvert was heb ik hem gegeven en ik zie hoe hij zich telkens meer opent en zijn gevoelens laat zien. Bij behandelingen van anderen gebruik ik hem vaker om emoties los te maken van degene die behandelt wordt.
Wie had dat gedacht van die kleine fluitspeler!
Liefs, Mia

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb